Prezentare

afilierea_metarom

FSS METAROM este o organizatie constituita în temeiul legii nr.54/2003 si a conventiilor Organizatiei Internationale a Muncii nr.87 (1948) si nr.98 (1949) prin libera asociere a sindicatelor legal constituite în sectoarele de producere si prelucrare a metalelor. FSS METAROM a dobindit personalitate juridica în baza sentintei civile nr. 4/22.03.2006 pronuntata de Sectia a III-a Civila a Tribunalului Municipiului Bucuresti, fiind înscrisa în registrul persoanelor juridice. Sediul central al FSS METAROM este stabilit în Bucuresti.

Federatia Sindicala a Siderurgistilor METAROM s-a constituit in urma CONGRESULUI din 24 ianuarie 2006 desfasurat la Galati, prin fuziunea a doua federatii: Federatia Nationala Sindicala METAROM si Federatia Sindicala a Siderurgistilor. In prezent este cea mai mare federatie sindicala din Ramura Metalurgie feroasă şi neferoasă şi produse refractare, indeplinind conditiile de reprezentativitate prevazute de lege.

In tot acest timp, FSS METAROM s-a confruntat cu o serie de provocari ca urmare a privatizarilor si restructurarilor economice care au avut ca efect disponibilizari de personal. Federatia a adoptat o politica de solutionare pe cale amiabila a divergentelor, dar a fost foarte ferma atunci cand situatiile au impus declansarea conflictelor sociale si de munca, uzand inclusiv de actiuni in instantele judecatoresti.

Conform statututlui nostru toate organizatiile sunt implicate in activitatea de organizare – conducere a federatiei folosind eficient capacitatea fizica si intelectuala a tuturor liderilor sindicali.
FSS METAROM este total independentă faţă de partidele politice, de organele de stat şi de patronat si este deschisă oricui spre aderare.

In acest moment structura FSS METAROM cuprinde 32 de sindicate din 18 judete si Municipiul Bucuresti. Toate sindicatele sunt reprezentative la nivelul societatilor unde sunt organizate.

FSS METAROM este afiliata la IndustriAll European Trade Union si la IndustriAll Global Union.